Historiek

Alles begon in de winter van 1968. Daniël Lambrecht, toenmalig vlashandelaar, besloot om de overstap naar kartonnage te maken. Kartonnage Lambrecht was een feit. Oorspronkelijk was het een ambachtelijk bedrijf dat vooral verpakkingen maakte voor de textielindustrie. Daniël Lambrecht begreep al snel hoe belangrijk het gegeven automatisatie is in deze industrietak. Hij investeerde in een stansmachine en een vouw-plakmachine.

In 1992 kwamen de twee zonen in de zaak. Er werd fors geïnvesteerd in machines en kennis waardoor Lambrecht stilaan uitgroeide tot een industrieel bedrijf met een sterk familiaal karakter.

1999: uitbreiding Lambrecht, aankoop nieuwe site in Deerlijk. De nieuwe gebouwen, in Deerlijk, werden in de loop van 2000 in gebruik genomen. Investeringen volgden elkaar snel op en er werd constant gezocht om processen te verbeteren en om nieuwe oplossingen te kunnen aanbieden. Dit resulteert dan ook in een gestage groei.

In 2011 werd er beslist om door te groeien naar de BRC-Iop normering. Deze norm legt de productieprocessen vast in procedures om verpakkingen voedselveilig te produceren. Deze certifiëring werd in 2014 behaald.

Later in 2011 volgde er een uitbreiding van de bestaande gebouwen. De site in Deerlijk beslaat nu 1.6 ha waarvan ongeveer 9.000 m² bebouwd.